Снимка: YouTube  Петстотинметровият астероид 101955 Bennu може да затрие живота от

...
Снимка: YouTube  Петстотинметровият астероид 101955 Bennu може да затрие живота от
Коментари Харесай

САЩ планират да взривят астероид, заплашващ Земята

Снимка: YouTube
 

Петстотинметровият метеорит 101955 Bennu може да затрие живота от лицето на нашата планета, ако се блъсне в нея.

Астероидът 101955 Bennu, чиито размери са по-големи от тези на Емпайър стейт билдинг в Ню Йорк, може да се блъсне в Земята през 2135 година По преценки на учените, силата от кинетичния удар на големия галактически обект ще е не по-малко от 1200 мегатона, т.е. ще е 80 пъти по-голяма от мощността на хвърлените над Хирошима и Нагасаки атомни бомби, написа novini.bg.

За да може метеоритът да бъде отклонен от траекторията на конфликта с нашата планета, учени от националната лаборатория " Лорънс Ливърмор " в Калифорния сътвориха самобитна галактическа стенобойна машина - свръхмощна ракета HAMMER (Hypervelocity Astoid Mitigation Mission Emergency Response vehicle), която може да носи нуклеарен заряд. По мнението на учените, тя може да отклони метеорита и даже отчасти да го унищожи, написа " Монитор ".

При това компютърни симулации на експерти от НАСА въз основа на индикатори за траекторията на евентуално рискови галактически тела демонстрират, че 2500 огромни галактически обекта се намират в зона, от която Земята е налична за тях.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР